نحوه تولید ترمووود
یکی از سوالات رایج در زمینه چوب های ترمو، دوام پروفیل ها و فرآیند تولید ترمووود است. پروفیل های ترموود بدلیل اینکه غالبا برای فضای باز ساخته شده اند، باید در مقابل شرایط جوی مختلف دوام لازم را برخوردار باشند. چوب ترمو یا چوب حرارت دیده در دنیا طی روش های مختلفی تولید می شود. هرکدام ازین روش ها در تولید محصول با کیفیت تاثیرگذار هستند. در ادامه به یکی از رایج ترین این روش ها می پردازیم.با ما همراه باشید.
نحوه تولید ترمووود | ساخت چوب ترموود | فرآیند تولید چوب ترمو | مزایای چوب ترموود | گونه چوب ترمووود
نحوه ساخت چوب ترموود
فرآیند تولید چوب های ترمو در کشورهای مختلف دارای تفاوت هایی می باشد که همین تفاوت ها باعث کیفیت های گوناگون در ساخت این محصول می شوند. غالبا فرآیند ساخت ترموود شامل سه مرحله می باشد:
حرارت دادن و خشک کردن: در ابتدا دمای چوب با استفاده از گرما و بخار آب با سرعت تا حدود 100 درجه سانتی گراد و سپس به آرامی تا حدود 130 درجه سانتی گراد افزایش داده می شود. وجود بخار آب در این مرحله باعث می شود تا از ترک خوردگی و ایجاد واکنش شیمیایی در پروفیل جلوگیری شده و رطوبت ترموود تقریبا به صفر برسد.
تغییرات ترموو و حرارت دادن: در این مرحله دمای کوره 185 تا 215 درجه سانتی گراد افزایش می یابد و چوب ترمو در این حرارت به مدت دو الی سه ساعت نگهداری می شود. باید توجه داشت که این افزایش دما بسته به نوع گونه درخت متفاوت می باشد. طی این فرآیند، وجود بخار آب، مانع از آتش گرفتن چوب ترمو در حرارت بالا و جلوگیری از فعالیت های شیمیایی می شود.
خنک و خشک کردن: در انتها بطور منظم بر روی پروفیل های آب اسپری می شود تا دمای چوب کاهش داده شود. وقتی دمای ترموود به 80 الی 90 سانتی گراد برسد دوباره به آن رطوبت می دهند تا به رطوبت مطلوب برسد. در نتیجه چوب ترمو با رطوبت 4 الی 6 درصد تولید می شود. طی این فرآیند کلیه باکتری های زیان بار و موادی که باعث فرم چوب را تغییر می دهند، بطور کلی نابود می شوند. در مجموع کلیه این پروسه ساخت باعث تولید چوب ترمو با مقاومتی بسیار بالا و ویژگی های منحصر به فرد می شود.
-نکات فرآیند ساخت چوب ترموود
- کلیه فرآیند ساخت بسته به نوع گونه چوب و ضخامت و رطوبت، بین 36 الی 144 ساعت طول می کشد.
- پروسه ساخت چوب ترمو برای انواع گونه های سوزنی برگ مانند کاج و پهن برگ مانند زبان گنجشک مناسب است که البته هر کدام ازین گونه ها تنظیمات مخصوص به خود را دارند.
- مواد اولیه با کیفیت باعث تولید محصول با کیفیت ترمو می شود.
-دو نوع روش استاندارد تولید پروفیل های ترمو وجود دارد:
- Thermo-D : به معنی Durability یا دوام که محصولات این روش، بین 5 الی 6 درصد بسته به رطوبت محیط، تغییر ابعاد دارند. گونه های سوزنی برگ در این روش مناسب برای نما،دیوار و مبلمان بیرونی، استخر، سونا و کفپوش هستند. گونه های پهن برگ نیز در این روش مناسب برای مبلمان و کفپوش بیرونی هستند.
- Thermo-S : به معنی Stability یا پایداری که محصولات این روش، بین 6 الی 8 درصد بسته به رطوبت محیط، تغییر ابعاد دارند. گونه های سوزنی برگ در این روش مناسب برای نما و مبلمان داخلی و گونه های پهن برگ نیز در این روش مناسب برای کفپوش و مبلمان بیرونی هستند.
مزایای چوب ترموود
- دوام و مقاومت بالا
- ضد آب
- مقاوم در برابر پوسیدگی و حشرات
- مقاوم در برابر اشعه خورشید
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- عایق حرارتی
- سبک بودن وزن و نصب آسان
- چوب دوستدار محیط زیست
- و…
گونه چوب ترموود
چوب های ترموود عمدتا شامل دو گونه نرم چوب ها و سخت چوب ها تقسیم می شوند:
-نرم چوب ها:
- غالبا شامل درختانی مانند صنوبر،سرو و کاج هستند.
- بهترین و معروف ترین چوب نرم و همچنین بهترین چوب کاج در دنیا، چوب کاج فنلاندی می باشد.
- عمدتا چوب هایی با رنگ های زرد و قرمز تیره را شامل می شوند.
- چگالی و وزن کمتر
- ارزان و مناسب برای نمای ساختمان
- دارا بودن بافت های زیبا
-سخت چوب ها:
- غالبا شامل درختانی مانند بلوط،گردو،افرا و زبان گنجشک هستند.
- بهترین و معروف ترین چوب سخت، چوب درخت زبان گنجشک یا ون یا Ash می باشد.
- عدمتا چوب هایی با رنگ های قهوه ای تیره را شامل می شوند.
- چگالی و وزن بالاتر
- گران و مناسب برای کفپوش های پرتردد
- دارای بودن بافت و رگه های زیبا
شما مشتریان عزیز می توانید جهت ثبت سفارش چوب ترموود اصل فنلاندی از گروه مِوا، با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.
No comment